Hoppa till huvudinnehåll

Diabetes

Produkter och tjänster för behandling av diabetes

Vi på Nordic Infucare erbjuder support och produkter för insulinbehandlad diabetes.

Diabetes - vad är det?

Diabetes är ett samlingsnamn för några sjukdomar som alla ger för mycket socker i blodet. Diabetes innebär bland annat att sockerhalten i blodet är för hög eftersom kroppen inte kan använda energin från maten på rätt sätt. Förutom typ 1-diabetes finns typ 2-diabetes och graviditetsdiabetes. 

I Sverige lever ungefär 3-4% av befolkningen med diabetes. Av dem har 85-90% diabetes typ 2. Det gör diabetes till en av våra folksjukdomar.

Tack vare forskningen finns idag behandling och läkemedel som är till nytta för den stora gruppen med diabetes.

Våra diabetesprodukter

Medicinteknisk behandling av diabetes

Läs mer

Vårt engagemang för diabetespatienter

Under de senaste åren har diabetesvård varit i fokus för utvecklingen på vårt företag.

Vi har fokuserat på bättre utfall för patienter och vårdpersonal genom att erbjuda de bästa lösningarna som finns på marknaden. Vår huvudprodukt är Dexcom kontinuerlig glukosmätning (CGM); Dexcom är världsledande inom utveckling av CGM. Det innebär att du, som patient, får både den mest innovativa produkten i världen och vår personliga support. Vi säljer också en insulinpump och infusionsset.

Några av oss på Infucare kommer i kontakt med diabetes varje dag i våra personliga liv. Det ger oss en extra motivation att tänka och hitta det som mest behövs för att underlätta för diabetespatienter och deras vårdgivare. Vi strävar efter att ge dem möjlighet att ta kontroll över sin sjukdom.

Vår support

Support för behandling av diabetes

Läs mer

Dexcom G5® Mobile

Dexcom G5® Mobile