Hoppa till huvudinnehåll
Dexcom G6 Kontinuerlig blodsockermätare

Dexcom G6 CGM: Kontinuerlig sockermätare som gör det enklare att leva med diabetes

Dexcom G6 CGM - sockermätare

Dexcom G6® är en kontinuerlig glukosmätare (CGM) som mäter ditt sockervärde i realtid. Du ser dina sockervärden direkt i din mobil* eller mottagare. Du kan individanpassa larmen och varningarna efter ditt liv och du får larm/varningar som gör att du kan agera i tid för att  undvika känningar och höga värden. Dessutom kan du följa till exempel ditt barns värden i realtid och hjälpa till med goda råd och stöd. Du behöver inte tänka på ditt sockervärde hela tiden. Det gör Dexcom G6 åt dig, dygnet runt!

Dexcom G6 har många fördelar.

  • Inga fingerstick- ingen kalibrering.**
  • Individualisera dina inställningar genom att schamlägga dina varningar
  • Samma höga mätnoggrannhet i alla glukosområden.
  • Sensorapplikator med enhandsfattning – snabbt och enkelt.
  • Få varningar i tid så att du hinner agera.
  • Dela dina värden i realtid med kliniken och nära och kära för extra support

*OBS- du behöver ha en kompatibel mobiltelefon för att se dina glukosvärden i telefonen. Gå in på https://www.dexcom.com/compatibility för mer information.

** Om dina symptom inte matchar värdet på telefonen/mottagaren så bör du kontrollera blodsockret med ett fingerstck.

Dexcom G6 Sändare och sensor

Sensorn sätts enkelt på plats med hjälp av applikatorn- med endast en knapptryckning. Sensorn kan sättas på armen, på magen eller för barn även på den övre delen av skinkan. När sensorn är på plats klickar du enkelt i sändaren och kan köra igång uppvärmningen. Sensorn har en tunn tråd som ligger under huden och mäter sockret kontinuerligt i vätskan mellan cellerna. Sändaren läser av värdet och skickar det via Bluetooth till din mobil eller mottagare.

Ska du byta sensor eller sändare första gången? Klicka här eller ladda ner dokumenten nedan.

Ladda ner snabbguiden hur du byter sändare för DEXCOM G6

Dexcom G6 App

Genom att ladda ner Dexcom G6-appen kan du få dina sockervärden direkt i telefonen utan att skanna. Det finns flera  olika vyer av dina sockervärden beroende på vad du vill analysera. 3-timmarsvyn är standard och bra att ha när du ska se din trend och vid måltider och tiden efter eller vid träning. 1-timmarsvyn är bra att använda för att kontrollera snabba förändringar, t ex om du har åtgärdat lågt blodsocker. Denna vy visar tydligt prickarna och vart ditt sockervärde är på väg. Vill du läsa mer om detta och de övriga vyer som finns så klicka här. Appen går att ladda ner till både iPhone och Android-telefoner. Se vilka telefoner som är kompatibla här:  https://www.dexcom.com/compatibility

Dexcom G6 - se dina värden i din smartklocka

Om du har en kompatibel smartklocka och använder G6-appen kan du se dina sockervärden i din smartklocka. Du ser värdet, trendpil och en sockerkurva och kan med en enkel och diskret blick kontrollera hur du ligger till i ditt sockervärde.

Se vilka telefoner och smartklockor som är kompatibla till Dexcom G6 här: https://www.dexcom.com/compatibility

Dexcom G6 Pris

Dexcom G6 går inte att köpa i Sverige idag utan förskrivs endast av vården som ett diabeteshjälpmedel. Kontakta din vårdgivare för mer information om du är intresserad av att få en Dexcom G6.

Dexcom G6 support 

Vår tekniska support har mångårig erfarenhet av våra produkter Har du frågor eller funderingar kan du höra av dig till vår fantastiska techsupport som sitter redo att hjälpa dig! Vi finns för Dig som är användare, anhörig till användare eller vårdgivare vid behov av stöd, rådoch hjälp i tekniska frågor om Dexcom. Vi hjälper även till med felsökning och eventuell reklamation. Du når oss via telefon, webformulär eller mail. Våra öppettider är vardagar 08:00-22:00.

Telefon: 08-601 24 40

Webformulär: https://www.makingdiabeteseasier.com/se/kontakta-oss

Mail: diabetessupport@infucare.se

Vill du veta mer om hur Dexcom kan hjälpa just dig, läs mer här: https://www.diabetesinfucare.com/sv/dexcom-g6

Sensorn – häftförmåga och hudreaktioner

PDF - 369.46 KB