Hoppa till huvudinnehåll

Dexcom G5 Mobile - Nu också för Android - Nytt lägre pris!

Lägre pris än Dexcom G4 • Inget krav på mottagare • Ny förbättrad app

Från och med 1 januari 2017 sänks priset på Dexcom G5 – CGM med larm!

Skälet till denna prissänkning är att Dexcom Inc. justerat priset nedåt (vilket vi som distributör naturligtvis då också gör) – plus att i den uppdaterade CE-märkningen försvinner kravet på separat mottagare för Dexcom G5 och därmed kostnaden för denna.
Det nya priset gör att den totala årskostnaden för Dexcom G5 sjunker med cirka 30 procent, beroende på respektive landstings upphandlingssituation. I de flesta fall innebär det också att Dexcom G5 har ett lägre pris än Dexcom G4 Platinum (vid full användning första året).

App även för Android

Dexcom G5-appen finns nu för Android (kompatibel med Samsung Galaxy S5, S6 och S7, Samsung Galaxy Note 5, LG G4 och G5, Motorola Nexus 6 och samtliga Android-smartklockor).

Det innebär att Dexcom G5 – det första systemet för båda operativsystemen – nu är tillgängligt för de flesta som vill koppla CGM med larm till sin mobiltelefon.

Ny Android-app med flera nyttiga funktioner

Android-appen innehåller flera nya, nyttiga funktioner (kommer i IOS-appen under kvartal 1 2017). Några av dessa är att sändaren sparar glukosdata om man kommer utanför räckvidden för att sedan återföra värdena för de tre senaste timmarna till en komplett kurva i mobiltelefonen.

En ny så kallad ”widget” gör att man ser värdet och trendpil även på låst hemskärm utan att behöva öppna appen. Dessutom får användaren varningar även om ljudet på telefonen är avstängt.


För mer informationkontakta din lokala representant från Nordic Infucare. Det går också bra att kontakta oss på 08-601 24 40 eller diabetes@infucare.se.